BLOD, SVETTTE OG DØRBANKING FOR HILLARY!

ninahilllary

Den spente stemningen blant vanlige amerikanerne er til å ta og føle på her i Virginia i USA. Det er bare fire dager igjen til presidentvalget og over 30 millioner velgere har forhåndsstemt, men å spå i glasskula om utfallet er vanskelig.

ninahilllary
Foreløpig har jeg møtt kun en velger som klart har fortalt meg at han skal stemme på Trump. Bartenderen på Cortyard hotel i Fredricksburg sier at hans familie i generasjoner har stemt på republikanerne. Selv om Trump er kontroversiell og skiller seg ut fra andre republikanere vil bartenderen stemme på ham. Også hans kone stemmer på Trump fordi hun ikke liker Hillary.

Når vi snakker med politiske analytikere mener de fleste at erfarne Hillary Clinton vinner med et knapt flertall over Donald Trump. For å lære mer om hvordan partiene jobber i valginnspurten har vi de siste to dagene fått innblikk i metodene til begge partiene.

Vi har fått ringe republikanske velgere og vi har gått på dører for demokratene. Fortsatt er det et mysterium at Trump endte opp som presidentkandidat blant 18 kandidater. Men her er noen forklaringer:

1) Stor avstand mellom partiledelse og velgere innenfor det republikanske partiet. Velgerne deres ønsket fornyelse.

2) Balkaniseringen av amerikanske medier de siste 20 årene har ført til en oppblomstring av «alternative right media» som støttet Trump.

3) Mulighetene «super-PACs» gir til ubegrenset pengestøtte til kandidater var til Trumps fordel. Mange av de mer moderate kandidatene hang med i flere delstater enn tidligere. Dermed kunne Trump vinne disse statene med ned i 30-40 prosent av velgerne, fordi de andre kandidatene kannibaliserte hverandre og delte de resterende 60-70 prosentene til Trump fremstod som en vinner.

4) Stagnasjon i lønnsutviklingen for de med lav og middels inntekt, en skjult høy arbeidsledighet (4,5 prosent er ikke reelt, 11 millioner amerikanere har gitt opp å få jobb). Samtidig er antall arbeidsuføre firedoblet de siste ti årene.

Trump er deres mann når han vil bygge murer og stoppe frihandelsavtaler. Men Clinton er vår kvinne fordi hun er den desidert mest erfarne og best forberedt presidenkandidaten noensinne i USAs historie.

About The Author

Nina

Nina Hanssen er en journalist, foredragsholder og erfaren møte- og debattleder opprinnelig fra Trøndelag. Hun er allsidig og har skrevet 5 bøker om blant annet positiv psykologi, pusteteknikker, politikk, slektsforskning og løpeteknikker. Hun er en populær foredragsholder og har også stand up show sammen med Vigdis Jordal.

Leave A Response

* Denotes Required Field