Pusten

En travel livsstil, stress og bekymringer gir dårlige pustevaner som igjen skaper spenninger i kroppen. Et stillesittende digitalt liv påvirker oss også både fysisk og psykisk, og mange bruker tusenvis av kroner på å reparere stive skuldre, muse-arm og smerter i nakke og rygg. Her kan et godt pustemønster være hjelpen du trenger. Både hjerterytme og blodtrykk går ned når en puster med magen, og det ligger derfor en stor helsegevinst i å få et mer bevisst forhold til hvordan vi puster.

Boken Pusten er et resultat av et møte mellom Nina, som sliter med pusten i en hektisk hverdag og pusteekspert Anette. Begge er de nysgjerrige etter å lære mer om hvordan vi kan få et bedre forhold til pusten, og hvordan pusten virker i kroppen. Anette, som daglig hjelper mennesker å puste bedre viser øvelser vi kan gjøre hjemme eller på jobben.

Boken inneholder også praktiske pusteøvelser.

Pusten. Hvordan puste deg trygg, sunn og avslappet.

Forfatter: Anette Aarsland og Nina Hanssen.

Forlag: Cappelen Damm. Innbundet. 166 sider. Utgivelsesår: 2014. ISBN: 9788202416263

shadow-ornament

Flow i hverdagen

Flow i hverdagen; navigasjon mellom stress, kaos og kjedsomhet (Pocket)
av Frans Ørsted Andersen, Nina Hanssen

Hva vil det si å være i flow, og hvordan kan vi finne vår flowsone? Med utgangpunkt i Mihaly Csikszentmihalyis flowteori gir forfatterne en innføring i flow og forklarer hvordan vi kan bruke flow som et bevisst redskap for å navigere bedre i en stresset hverdag. Flow er en retning innenfor positiv psykologi som tar utgangspunkt i det som gjør at vi fungerer godt og kan utvikle vårt potensial. Forfatterne av denne boken har intervjuet fotballtrener Nils Arne Eggen, forfatter Hans Olav Lahlum og multikunstner Pia Myrvold om hvordan de bruker flow bevisst i hverdagen. Boken inneholder også intervjuer med Mihaly Csikszentmihalyi, Antonella Delle Fave og Martin Seligman om deres flowforskning.

Fagbokforlaget. Utgivelsesår 2012. Pocket.

ISBN: 9788245011944

Velkommen til å kjøpe bøkene "Pusten" og "Flow i hverdagen" direkte her. Om du ønsker en personlig hilsen kan du skrive det i bestillingen. I hele desember får du bøkene tilsendt portofritt!


Bøker
Klikk på knappen for å lese et utdrag fra Boka Pusten.