Har du vurdert å ta en hvit måned offline?

hoppusa


Er du klar for en nettfri uke uten Facebook? Eller kanskje en hel måned? Onsdag 13.april logger jeg av og er klar for en Facebook-fri måned.


takknemlighetsselfie

For en som er så aktiv på sosiale medier som meg så blir dette både utfordrende og krevende. Men dette er noe jeg har tenkt på lenge og jeg har sett venner som har gjort dette og nå er det min tur. Se gjerne på det som et eksperiment fram til 13.mai. Det kribler allerede i magen og jeg kjenner allerede nå at det blir vanskelig ikke å dele små og store øyeblikk i hverdagen med dere med tekst, bilder eller film. Tilbakemeldingene med LIKES, HJERTER og hyggelige kommentarer fra de som følger meg blir nok det største savnet.
Hvorfor logger jeg av nå spør du kanskje? Og hvorfor på onsdag kveld?
Dette handler om at jeg denne kvelden skal holde et foredrag som jeg har kalt «KINDEREGG-EFFEKTEN- Pust – Løp – Flow» på Business Professional Women i Follo der jeg kommer til å snakke en del om dette onlinesamfunnet som vi alle er en del av. I invitasjonen har president Victoria Schøtz skrevet om mitt foredrag: «Ønsker du ny giv i livet og businessen ?
Vil du ha tips om hvordan håndtere hverdagen bedre ?
Hvordan øke ditt energinivå og få mer overskudd? Dette og mer ting vil dere få fra foredraget til Nina.»
successs ill

I helga satt jeg og tenkte litt på hva jeg skal snakke om. For jeg vil jo selvsagt også se litt på hva det er som hindrer oss mennesker å få den gode flyten i hverdagen. Det er ingen tvil om at altfor mange av oss er hekta på sosiale medier og for mange blir overgangen stor hvis det viser seg at det ikke er nettilgang på hytte eller på et nytt sted du besøker.
Det er nok flere enn meg som trenger å logge av innimellom for å få tid til refleksjon og kanskje andre aktiviteter som vi liker som gjør oss godt.
Forskning viser dessverre at teknologien påvirker oss mer enn vi tror. Hjernen endrer seg betraktelig ut fra hvilke stimuli og inntrykk den utsettes for. Det er faktisk så ille at evnen til å konsentrere seg forsvinner hvis man tilbringer store deler av tiden på nett. Det er som konsentrasjonen «vandrer» og folk mister tråden lettere. Nå er det også bevist at multi-tasking kan føre til utbrenthet og nedsatt hjernekapasitet. Jeg har skrevet om dette flere ganger i ulike mediekanaler. Blant annet i denne kommentar som jeg har kalt AV er det nye PÅ«AV er det nye PÅ!»

Dessuten blir jo Facebook av og til ganske misvisende fordi noen av oss velger kun å dele de «gode nyhetene» med andre fremfor å fortelle hele historien fra virkeligheten. På min Facebook-profil kan det kanskje se ut for andre at jeg kun hopper og spretter rundt, men bak fasaden er det alltid en annen historie. Det gjelder nok de fleste som er på Facebook.
Min kollega i pressen og gode venn Erling Borgen logger ut i de periodene han jobber intens med dokumentarprosjekter. Jeg husker at jeg også i fjor leste om en ung jente som tok en «hvit» nettmåned sammen med en venninne fordi hun var lei av ukontrollert mobilbruk og bortkastet tid på Facebook. Også mine tre sønner har lært meg mye om sosiale medier og sier at jeg oppdaterer altfor mye. Så nå skal jeg lytte til ungdommene og gå offline.

Ingen mistenker nok meg for at jeg kommer til å få fritidsproblemer.

Jeg har akkurat signert en ny bok-kontrakt denne uka (hemmelig tema) og håper at boka rekker å bli ferdig i løpet av året slik at den kommer ut til jul. Jeg håper at min hvite måned offline kan gi meg litt mer tid til å fordype meg mer i dette prosjektet og også gi meg mer tid til å være med venner.
Om du som leser dette har lyst til å være med å teste en hvit digital måned med meg, så blir jeg superglad.

For selv om jeg nå logger av Facebook så betyr ikke dette at jeg forsvinner. Jeg kan kontaktes på telefon, epost Nina@flowcom.no eller face-to-face hvis du vil gi meg ris, ros eller annen feedback på det jeg gjør.
Ha en fin uke, folkens! divaiskogen

About The Author

Nina

Nina Hanssen er en journalist, foredragsholder og erfaren møte- og debattleder opprinnelig fra Trøndelag. Hun er allsidig og har skrevet 5 bøker om blant annet positiv psykologi, pusteteknikker, politikk, slektsforskning og løpeteknikker. Hun er en populær foredragsholder og har også stand up show sammen med Vigdis Jordal.

Leave A Response

* Denotes Required Field