Ikke la Trump skremme deg. Nyt New York!

FullSizeRender

IMG_4061Etter å ha hørt den avtroppende president Barack Obamas avslutningstale og den bisarre pressekonferansen til Donald Trump i kveld er det fristende å kommentere den himmelrike forskjellen på de to politikerne. Men det lar jeg være. _DSC9557
Jeg har heller lyst til å dele noen positive erfaringer jeg har hatt under mine fire amerika-reiser de siste månedene. Særlig ønsker jeg å dele erfaringer og tips fra juleferien vår i New York, byen som aldri sover.
Av alle byer i verden er dette min favoritt og derfor var det naturlig for meg å velge nettopp denne byen da jeg skulle feire 50 år sammen med familie og venner nylig. Her er det ting å se og gjøre for alle generasjoner og det er faktisk ekstra hyggelig i byen ved juletider.

Utfordringen for de fleste av oss er at hotellene skrur opp prisene i slike høytider. Men da er faktisk AirBnB et godt alternativ. Vi booket en romslig 2-roms leilighet i Sør-Harlem bare noen meter fra Subway som fungerte perfekt for oss som familie på 4. airbnn

Vi hadde kontakt med vår vertinne under hele turen og manglet ingenting. Ettersom vi var i New York i 12 netter, så bestilte vi likegodt ukekort på undergrunnen slik at vi slapp å ta taxi. Det tar litt tid å sette seg inn i hvordan man finner fram, men for oss fungerte dette supert samtidig som at man da også får et lite innblikk i hvordan New Yorkerne lever. Et tips er å laste ned appen New York Subway Map som hele tiden holder deg oppdatert om rutetider.
Ps. Du må regne med å møte mange storbyorginaler når du reiser kollektivt som vil fortelle deg utrolige historier fra sine liv. Det er dessverre fortsatt en del som ikke har gode hensikter og det greit å unngå konfrontasjoner eller diskutere med berusede folk.
Men for oss gav ukekortet oss frihet til å reise dit vi ville og komme oss helt hjem til døra i Harlem.

Så hva kan man finne på i New York? Her har du alle muligheter til å finne aktiviteter som gir deg ekstra kick. Vårt første stopp i juleferien var å se det flotte juletreet og det berømte lysshowet ved Rockefeller center. Og da var det også ganske moro å teste ut skøyteisen som vi har sett i mange amerikanske filmer der. Selv om det endte med litt knall og fall for undertegnede var det en pirrende opplevelse og også veldig hyggelig da man ofte kommer i kontakt med folk.

Uansett om du skal på romantisk storbyferie med kjæresten, besøke byen på jobb eller med familien, så vil jeg anbefale at du tar turen til stedet til ground zero der tvillingtårnene en gang sto og tar heisen opp til tårnet one world observatory ( https://oneworldobservatory.com/) på en klar dag eller kveld. Du vil helt klart få en WOW-opplevelse av utsikten som møter deg. Det mest populære tidspunktet er ved solnedgang og om du ikke er glad i å stå i kø, så kan du betale litt ekstra for å komme inn på et spesielt tidspunkt. Reisen starter allerede i heisen da du får en utrolig spennende reise i New Yorks historie.

Ettersom vi alle er glad i å se filmer, så benyttet vi også anledningen å se to kinofilmer sammen.
Hvis du har tid til bare et museumsbesøk vil jeg anbefale Moma som har utrolig samling av kjente malerier. Den permanente utstillingen gjorde inntrykk på hele vår familie. https://www.moma.org/

Er værgudene med deg når du besøker byen, så er en gåtur i Central park et must da dette er en herlig grønn oase midt i storbyjungelen som gir deg ro i sjelen. Har du med joggesko, er dette et utrolig flott treningsrom som er hyggelig å dele med andre. Hvis du er interessert i spesielle klær, ting eller har lyst til å spise hummer slik New Yorkerne gjør, så anbefaler jeg at du legger turen til Chelsea Marked: http://www.chelseamarket.com/
Flere har spurte meg om hva som er bra steder for mat i New York. Her er det muligheter for enhver gane og det er egentlig et spørsmål om hva du selv foretrekker.

Et sunt og godt australsk alternativ for lunsj er populære Two Hands Restaurant & Bar som ligger i byedelen TriBeCa. Lenke til Two hands

Hvis du ønsker en relativt billig alternativ er Ruby Tuesday på Times Square et godt alternativ. https://www.balldrop.com/new-years-eve-ruby-tuesday
Vi spiste lunsj her på nyttårsaften, men holdt oss unna folkemengden på kveldstid og valgte i stedet å feire nyttår med folk på Harlem taverna som var gangeavstand fra oss.

Flere ganger spiste vi frokost rett over veien for oss på http://amyruths.com/ som er kjent for sin vaffel med kylling og er veldig populære.
To søndager valgte vi gospel brunsj på http://sylviasrestaurant.com/ i Harlem som er en opplevelse for de som liker sang og musikk sammen med sørstatsmat.

sylvia
Er du på jakt etter en spesiell sjømatrestaurant som serverer blåskjell vil jeg anbefale les mer om restauranten her som har to restauranter på Manhatten.

Er du nysgjerrig på Brooklyn, så vil jeg selvsagt anbefale restauranten jeg feiret min 50-årsdag på, Delawere & Hudson Lenke til Delaware & Hudson som har ekstremt smakfull amerikansk mat. hudson
Er du på jakt etter en spesielt romantisk restaurant for lunsj eller middag så vil jeg anbefale la lalanterna caffe : her er romantisk cafe/restauranti Greenwich village der vi også var en kveld.
De 13 dagene vi tilbrakte i New York gikk så fort og vi var alle fulle av opplevelser, god mat og hyggelige minner fra samtaler med hyggelige amerikanere.
Så om du fortsatt drømmer om å besøke New York, men er skremt av Donald Trumps ord, så drit i det og bestill turen likevel. For her det noe å gjøre for både store og små. Du vil ikke angre!

Ps. Hvis du trenger en guide for en liten eller stor gruppe, så er det bare å ta kontakt med undertegnede Nina@flowcom.no

gladpårally
I LOVE NEW YORK! .. og skal snart tilbake.

About The Author

Nina

Nina Hanssen er en journalist, foredragsholder og erfaren møte- og debattleder opprinnelig fra Trøndelag. Hun er allsidig og har skrevet 5 bøker om blant annet positiv psykologi, pusteteknikker, politikk, slektsforskning og løpeteknikker. Hun er en populær foredragsholder og har også stand up show sammen med Vigdis Jordal.

Leave A Response

* Denotes Required Field