Sats på mangfoldsledelse og lytt til de unge!

fbigullrekka

Denne uka må jeg trekke fram tre kvinnelige forbilder som virkelig inspirerer meg. Nemlig Loveleen Brenna, Torild Flåskjer og Nassima Dzair. De er alle modige grundere som tør å tenke nytt og som vi bør lytte til.

Da er høsten her og hverdagslivet venter. Men innimellom møter man mennesker som gjør hverdagen litt mer spennende og som setter igang positive prosesser i eget liv.

I høst har jeg bestemt meg for å være mindre på sosiale medier og mer sosial med mennesker jeg blir inspirert av. Noen av de jeg omgås mest og som gir meg energi er FBI teamet som nå jobber nærmest 24/7 for å lage den beste konferansen for kvinnelige grundere og ledere 19.oktober i Oslo. Les mer her: Det er en fryd å være daglig leder for en gjeng så selvstendige kvinner som alle jobber etter og våre verdier som er: Mangfold, Engasjement og Raushet.
budstikkka

Også i FBI-teamet har vi nå et ønske om å satse på de unge både bak og på scenen.
Selv gleder jeg meg til å høre blant annet Norsk-algirske grunderen Nassima Dzair som leder Interbrigde og reiser rundt hele verden for å motivere kvinner. Jeg har selv hatt glede av å holde kurs for pakistanske kvinner i Islamabad sammen med 30-årige Nassima så jeg vet at hun stiller både med guts og et pågangsmot som jeg bare kan drømme om. Dessuten har hun allerede holdt to TedXtalk, så for de som har lyst til å høre henne før FBI Conference så er det rikelig med muligheter på nettet.

Et annet forbilde som i mange år har inspirert meg er grunderen Loveleen Brenna.

I helga var jeg så heldig å delta på årets Seemas årlige firmafest hjemme hos Loveleen på Jessheim . Der møtte jeg også mange flotte inspirerende mennesker. Men mest inspirerende er det å høre Loveleen selv snakke Mangfoldsledelse.

Hennes innlegg på festen inspirerte meg også til å blogge i dag. Da Loveleen startet Seema i 2012 var dette med mål om å gi jenter og kvinner med flerkulturell bakgrunn frihet, stryke og større valgmuligheter. Seema driver med sosialt entreprenørskap med mål om å få kvinner med flerkulturell bakgrunn og høy utdannelse inn i leder- og mellomlederposisjoner. I dag har de talentprogrammer både i Oslo og Kristiansand for unge flerkulturelle kvinner. Loveleen har fått mange priser for sitt arbeid for økt i mangfold i arbeidslivet. Men dette har ikke kommet av seg selv.

Da jeg satt og hørte på Loveleens innlegg i går og så de flotte mentorene og folkene hun har med seg i Seema så kjente jeg meg stolt. Stolt av å kjenne en så modig og hardarbeidende kvinne med meningene mot og som leder sitt team med ekte engasjement. Det er slike jenter Norge trenger.

I oktober da vi arrangerer FBI Conferene tar hun med seg hele lederteamet til India for å lære mer om mangfoldsledelse. På stedet i New Delhi der Indias landsfar, Mahatma Gandhi, ble skutt skolerer Loveleen sine medarbeidere. Dette imponerer meg og jeg vet at Loveleen vil lykkes.
Selv håper jeg at Loveleen til neste år vil dele erfaringene med mangfoldsledelse på FBI Conference sin scene neste år. For som Loveleen sier gir mangfold et fortrinn til deg som leder. Leder du mangfoldet riktig får du et bedre omdømme, økt lønnsomhet, mer innovasjon og større konkurransefortrinn. Eller som Olav Haraldseid, konserndirektør HR i Norgesgruppen, sier på Seemas hjemmeside
: «Mangfold er ikke et mål i seg selv men et viktig virkemiddel for å styrke konkurransekraft.»

Ha en fortsatt fin søndag, folkens!

About The Author

Nina

Nina Hanssen er en journalist, foredragsholder og erfaren møte- og debattleder opprinnelig fra Trøndelag. Hun er allsidig og har skrevet 5 bøker om blant annet positiv psykologi, pusteteknikker, politikk, slektsforskning og løpeteknikker. Hun er en populær foredragsholder og har også stand up show sammen med Vigdis Jordal.

Leave A Response

* Denotes Required Field