Sex og singelliv etter ferien, Märtha Louise?

IMG_8075


Av og til trenger vi alle litt pause både fra hverdagen, sosiale medier og kanskje av og til den man deler livet med. I april tok jeg et valg som påvirket alle rundt meg. Men jeg angrer ikke.

ninailoooMin siste bloggpost i april handlet om å ta en nettfri måned. Det gjorde jeg og det fikk konsekvenser. På en positiv måte. Livet utenfor nettet gjorde meg mer bevisst på hvor jeg står i livet og hvordan jeg selv ønsket å gå inn i fremtiden. For som du vet er dagliglivets følelser krevende og det er ikke alltid lett å kjenne på hvordan man egentlig har det om man stresser eller jobber mye.

Ettersom følelser er mer konkret enn tanker så prøvde jeg i perioden uten nett å lytte mer til kroppen og følelsene enn hode. Så startet jeg en prosess som jeg fortsatt står midt i mens jeg skriver denne bloggen.

For å gjøre en lang historie kort: Samboeren og jeg har, i likhet med prinsesse Martha Louise og Ari Behn, valgt å gå fra hverandre uten at det ligger noen dramatikk rundt dette.

Det er altså ingen krise. For de som har vært bekymret, så tenk på hva den tidligere amerikanske presidenten John F Kennedy minnet folk på da de snakket om krise. På kinesisk består nemlig ordet krise av to tegn. Det ene står for fare og det andre for muligheter. Jeg har valgt å se på min egen «krise» som nye muligheter for både meg og mine nærmeste. Allerede i juni reiste ungene mine og meg til Kenya for å være sammen og forberede oss på høsten.
Ja, det ER utfordrende å være husløs, men jeg vet heldigvis at dette kun er i en overgangsfase og er evig takknemlig for å ha gode venner som både tilbyr seng og omsorg. For det viktigste i mitt liv er gode positive relasjoner.

Samtidig ser jeg også at jeg nå har en unik mulighet til å se mitt eget liv i retroperspektiv og kanskje også se meg selv utenfra og hvordan dere oppfatter meg. Når man har levd i 49 år så er det fint å stoppe litt opp og reflektere litt over livet slik det faktisk her akkurat nå. Hva er det jeg prioriterer og hva bør jeg gjøre annerledes? Jeg er også som mange vet opptatt av å søke utfordringer i aktiviteter som er overkommelig og som kan gi meg gode flowopplevelser i hverdagen.

For meg er de beste opplevelsen de jeg deler med andre, enten det er med barna eller venner. I dag har jeg både kjent flow sammen med det flotte FBI-teamet som jobber nå intens med planleggingen av årets kuleste grunderkonferanse 19.oktober (Her kan du lese mer om årets FBI ) men også med mine tre sønner da vi laget mat sammen, skravlet og kjørte bil. Det er slike gode hverdagsøyeblikk som jeg har lært meg å sette større pris på i det siste. For meg er nemlig mine tre sønner det viktigste i livet. Et hjem er der vi kan alle være under samme tak. Det spiller ikke noen rolle hvor stort det er eller hvor det ligger. Men ettersom ungene elsker Lørenskog, går på skole her og spiller fotball her, så er det her vi nå leter etter nytt hjem._DSC8764

Men jeg er ikke særlig bekymret for fremtiden. Jeg prøver å navigere via flow. Kanskje har du ikke hørt om Flow før, men det er faktisk et utrolig godt verktøy å navigere med enten du stressa eller kjeder deg.
flowskejma
Jeg har siden 2010 brukt Mihalys Csiksentmihalys flowmodell for å øke selverkjennelsen og bevisstgjøre mine egne valgmuligheter.
Jeg kjenner at jeg i starten av August har vært litt mye i bekymringfasen både på grunn av boligmarkedet og fysiske nakkeproblemer jeg har hatt en stund, men at jeg nå er i ferd med å bevege meg ut i en bedre fase.

For det er faktisk mye jeg selv kan gjøre for å blomstre igjen. Positiv psykologi fokuserer på det som fungerer godt for oss mennesker, på rammen som sannsynligjør at mennesker vil fungere godt og på det dypeste sett gjør livet verd å leve.

For hvis vi ikke tror på fremtiden så virker livet meningsløst og man mister drivkraften, kan bli deprimert og syk. Så derfor velger jeg å se lyst på livet og fremtiden. Og tenker at det sikkert er en styrke å være singel når man nærmer seg 50 år. Særlig når man skal feire dette i New York i begynnelsen av 2017. Jeg vet at det er muligheter der ute og de har jeg tenkt å gripe. Og jeg har også tenkt å tilbringe mye mindre tid på sosiale medier.

Så for å forlenge den gode sommerfølelsen og pleie sommerfuglene i magen foran 50-årsdagen, så har jeg bestemt meg for å se hele TV-serien av Sex og Singelliv som jeg fikk på DVD av en venninne. Kanskje dette også er noe for prinsessen som bor i Lommedalen? Jeg velger iallefall å se på mulighetene og har tenkt å nyte høsten. Uansett om du er prinsesse eller bare har lyst til å koble av det hektiske hverdagslivet, så si fra om du har en ledig kveld, litt popcorn og er klar for å skru av sosiale medier. Jeg er klar!vigids ogprins

About The Author

Nina

Nina Hanssen er en journalist, foredragsholder og erfaren møte- og debattleder opprinnelig fra Trøndelag. Hun er allsidig og har skrevet 5 bøker om blant annet positiv psykologi, pusteteknikker, politikk, slektsforskning og løpeteknikker. Hun er en populær foredragsholder og har også stand up show sammen med Vigdis Jordal.

Leave A Response

* Denotes Required Field