Høsten er en travel tid for mange. Også for meg. Da er det viktig å få tid til hyggelige ting også. Som å bake en gulrotkake og dele med en venn eller to?
Noe av det koseligste jeg vet er å drikke kaffe eller te, skravle og nyte hjemmebakt med venner og familie. Så i helgene er det viktig å lage seg rom for å nyte litt. Min venninne Jannice elsker gulrotkaken jeg lager, så derfor tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften på den i bloggen min i dag. Nå er jeg jo ingen matblogger men blir alltid inspirert av folk som skriver om mat og deler oppskrifter. Den beste på dette er min venninne Trine Sandberg som lager Trines matblogg og som denne uka lanserte sin andre bok med nydelige oppskrifter.
Så inspirert av Jannices ros og Trines blogg, så deler jeg rett og slett min egen gulrotkake med dere:
Verdens beste gulrotkake:
4 egg
2,5-3 dl sukker (Som hvispes sammen med eggene)
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
2 ts natron
3 dl mel
1,5 dl olje
4-5 gulerøtter
Kaka stekes på 200 grader i ca 30-40 minutter.
Krem (når kaka er kald):
50 gr smør
2 dl melis
2 ts vaniljesukker
1 boks creme fraice
Jeg har tenkt å lage den neste helg til konfirmasjonen for min mellomste sønn og er superglad for at flere venner har lovt å bidra med kaker. Vi skal spise Tapas til middag, men det er jo kos med kaker og kaffe også. Det er mye å forberede når 23 gjester kommer på fest. Særlig blir det hyggelig å få besøk av min mamma og familien fra Trøndelag. Men jeg gleder meg. Håper også du har glede av denne gulrotkake oppskriften som jeg fikk av min mor for noen år siden. Og at den faller i smak. Ps. Den smaker best om du deler den med en god venn.